Clinical Skills Center

Schedule of Activities

Internal Medicine Meeting 2025

	Thursday, April 3	Friday, April 4	Saturday, April 5
Arthrocentesis and Bursal Injection 1-hour workshops	9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m	8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m. 2:00 p.m.
Cardiac Diagnosis with "Harvey", the Cardiopulmonary Patient Simulator 1.5-hour workshops	9:30 a.m., 11:30 a.m., 1:30 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.
Chronic Leg Wound Management 1.5-hour workshops	9:00 a.m., 11:00 a.m., 1:00 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.	
Diagnosis-Driven Examination of the Knee 1.5-hour workshops	9:00 a.m., 1:30 p.m.	8:00 a.m.	
Diagnosis-Driven Examination of the Shoulder 1.5-hour workshops	11:00 a.m.	10:00 a.m., 12:00 p.m.	
Function-Focused Gait Assessment 1.5-hour workshops		12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m.	11:30 a.m. 1:30 p.m.
Incision and Drainage of Abscesses 1-hour workshops	12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m.
Ophthalmoscopic Skills 1.5-hour workshops	10:00 a.m., 12:00 p.m, 2:00 p.m., 4:00 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m. 12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m.	8:30 a.m., 10:30 a.m.
Patient Experience Simulations Walk a Mile in My Gown 1-hour workshops	10:00 a.m., 11:30 a.m. 1:30 p.m.	1:00 p.m., 2:30 p.m.	
Skin Biopsy and Cryosurgery 1-hour workshops	9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m.
Suturing Skills 1-hour workshops	9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.	
The Dizzy Patient 1.5-hour workshops	9:00 a.m., 11:00 a.m., 1:00 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m.	
Teaching Bedside Clinical Skills in the 21st Century 1.5-hour workshops		2:30 p.m., 4:30 p.m.	9:30 a.m., 11:30 a.m., 1:30 p.m.
Toenail Removal 1-hour workshops		8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m.	9:30 a.m., 11:00 a.m.

2025 Clinical Skills Center

Ultrasound Alley

	Thursday, April 3 rd	Friday, April 4 th	Saturday, April 5 th
POCUS for Beginners 1.5-hour workshops		11:00 a.m., 1:30 p.m. 3:00 p.m., 4:30 p.m.	8:00 a.m. 9:30 a.m. 11:00 a.m. 1:30 p.m.
POCUS for DVT Diagnosis 1-hour workshops	9:00 a.m. 10:30 a.m. 12:00 p.m., 2:30 p.m., 4:00 p.m.	8:00 a.m., 9:00 a.m.	
PROSCAPE Invitation Only 1-hour workshops	9:00 a.m., 10:15 a.m., 11:15 a.m., 12:15 p.m., 1:15 p.m.		
Ultrasound-Guided Central Venous Line Placement 2-hour workshops	12:30 p.m.,1:00 p.m., 1:30 p.m., 2:00 p.m., 2:30 p.m., 3:00 p.m. 3:30 p.m. 4:00 p.m.	8:00 a.m., 8:30 a.m., 9:00 a.m., 9:30 a.m., 10:00 a.m., 10:30 a.m., 12:30 p.m., 1:00 p.m., 1:30 p.m., 2:00 p.m.	8:30 a.m., 9:00 a.m., 9:30 a.m., 10:00 a.m., 10:30 a.m., 11:00 a.m., 11:30 a.m.
Ultrasound-Guided Lumbar Puncture 1.5-hour workshops		10:00 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m. 4:00 p.m.	8:00 a.m., 10:00 a.m., 1:00 p.m.,
Ultrasound-Guided Paracentesis 1.5-hour workshops		11:30 a.m., 1:30 p.m. 3:30 p.m	8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.
Ultrasound-Guided Peripheral IV Placement 1 Hour workshops	10:30 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m.	8:00 a.m., 9:00 a.m.	
Ultrasound-Guided PICC Line Placement 1.5-hour workshops	9:00 a.m., 10:30 a.m. 1:00 p.m. 2:30 p.m.	8:00 a.m., 9:30 a.m.	
Ultrasound-Guided Thoracentesis 1.5-hour workshops		12:30 p.m. 2:30 p.m. 4:30 p.m.	8:00 a.m. 10:00 a.m. 12:00 p.m
Ultrasound Portfolio Review 1-hour workshops	9:00 a.m., 10:00 a.m., 11:00 a.m., 12:00 pm	12:00 p.m., 1:00 p.m., 2:30 p.m., 3:30 p.m.	8:00 a.m., 9:00 a.m., 11:00 a.m., 12:00 p.m. 1:00 p.m.