You are using an unsupported browser

To continue, you will need to upgrade to a newer, more secure browser. Please upgrade now so you're ready for the event.

If you need assistance, please contact our Member and Product Support team.

Skip to main content

Clinical Skills Sessions Schedule

Download a printable version of this schedule.

Download a printable version of the Ultrasound Alley schedule.

  Thursday
April 27
Friday
April 28
Saturday
April 29

Arthrocentesis and Bursal Injections
1-hour workshops

9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m.,11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m.
Building Your Ultrasound Portfolio: Image Review and Feedback
1-hour workshops
9:00 a.m., 10:00 a.m., 11:00 a.m., 12:00 p.m. 12:00 p.m., 1:00 p.m., 2:30 p.m., 3:30 p.m. 8:00 a.m., 9:00 a.m., 11:00 a.m., 12:00 p.m.
Cardiac Diagnosis with Harvey®, the Cardiopulmonary Patient Simulator
1.5-hour workshops

9:30 a.m., 11:30 a.m., 1:30 p.m.

8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.
Chest X-ray Challenge

Open admission/no time limit
Available 9:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 3:00 p.m.

Chronic Leg Wound Management
1.5-hour workshops

9:00 a.m., 11:00 a.m., 1:00 p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.  

Dermatologic Image Interpretation

Open admission/no time limit
Available 9:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 3:00 p.m.

Diagnosis-Driven Examination of the Knee
1.5-hour workshops

9:00 a.m., 12:00 p.m. 8:00 a.m., 11:00 a.m.  

Diagnosis-Driven Examination of the Shoulder
1.5-hour workshops

10:30 a.m., 1:30 p.m. 9:30 p.m., 12:30 p.m.  

Dialysis Access Evaluation by Physical Exam and Ultrasound (NEW)
1-hour workshops

8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 1:00 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m.  
Function-Focused Gait Assessment
1.5-hour workshops

 

  12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m. 9:00 a.m., 11:00 a.m.

Incision and Drainage of Abscesses
1-hour workshops

12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m. 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m.

Ophthalmoscopic Skills
1.5-hour workshops

10:00 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m., 2:00 p.m., 4:00 p.m. 8:30 a.m., 10:30 a.m.

POCUS for Beginners
1-hour workshops

  12:00 p.m., 1:00 p.m., 2:30 p.m., 3:30 p.m. 8:00 a.m., 9:00 a.m., 11:00 a.m., 12:00 p.m.

POCUS for DVT Diagnosis
1-hour workshops

9:00 a.m., 10:30 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m. 8:00 a.m., 9:00 a.m.  

Skin Biopsy and Cryosurgery
1-hour workshops

9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m.
Suturing Skills
1-hour workshops
9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m.,
2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.
9:30 a.m., 11:00 a.m., 12:30 p.m., 2:00 p.m., 3:30 p.m., 5:00 p.m.  

Teaching Bedside Clinical Skills in the 21st Century
1.5 hour sessions

  2:30 p.m., 4:30 p.m.

8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.

The Dizzy Patient
1.5-hour workshops
9:00 a.m., 11:00 a.m., 1:00 p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m.  
Toenail Removal
1-hour workshops
  8:00 a.m., 9:30 a.m., 11:00 a.m. 9:30 a.m., 11:00 a.m.
Ultrasound-Guided Central Venous Line Placement
2-hour workshops
9:00 a.m., 9:30 a.m.,10:00 a.m., 10:30 a.m., 12:30 p.m.,
1:00 p.m., 1:30 p.m., 2:00 p.m., 2:30 p.m., 3:00 p.m.
8:00 a.m., 8:30 a.m., 9:00 a.m., 9:30 a.m., 10:00 a.m., 10:30 a.m., 12:30 p.m., 1:00 p.m., 1:30 p.m., 2:00 p.m. 8:30 a.m., 9:00 a.m., 9:30 a.m., 10:00 a.m., 10:30 a.m., 11:00 a.m., 11:30 a.m.
Ultrasound-Guided Lumbar Puncture
1.5-hour workshops
  12:30 p.m., 2:30 p.m., 4:30 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m., 12:00 p.m., 1:30 p.m.
Ultrasound-Guided Paracentesis
1.5-hour workshops
  11:30 a.m., 1:30 p.m., 3:30 p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m., 12:00 p.m.
Ultrasound-Guided PICC Line Placement
1.5-hour workshops

 

9:00 a.m., 10:30 a.m., 1:00 p.m., 2:30 p.m. 8:00 a.m., 9:30 a.m.  
Ultrasound-Guided Peripheral IV Placement
1-hour workshops
  12:00 p.m., 1:00 p.m., 2:00 p.m. 8:00 a.m., 9:00 a.m., 10:00 a.m.
Ultrasound-Guided Thoracentesis
1.5 hour workshops
8:00 a.m., 10:00 a.m., 1:00 p.m., 3v p.m. 8:00 a.m., 10:00 a.m.  
Ultrasound Image Analysis Skills

Open admission/no time limit
Available 9:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 6:00 p.m.

Open admission/no time limit
Available 8:00 a.m. – 3:00 p.m.

Reserve Tickets Now